Stimuleringsregeling versterking centrum

Voor het behoud van kwaliteit in het centrum en ter stimulering van transformatievraagstukken heeft de gemeente Gennep € 100.000,- beschikbaar gesteld voor de Stimuleringsregeling versterking Centrum.

Waar dient de regeling voor?

De regeling is bedoeld voor ondernemers en vastgoedeigenaren in het centrum van Gennep, die bouwkundige aanpassingen willen uitvoeren aan het eigen pand, of die een gevelaanpassingen willen uitvoeren aan het eigen pand.

Wanneer kom ik in aanmerking voor de regeling?

  • U bent ondernemer of vastgoedeigenaar in het centrum van Gennep.
  • U wilt een bouwkundige aanpassing doorvoeren in uw pand met commerciële doeleinden. Met de aanpassingen wilt u de duurzame bruikbaarheid van uw pand verbeteren.
  • U wilt een bouwkundige aanpassing doorvoeren in uw pand met commerciële doeleinden. Met de aanpassingen wilt u het pand transformeren naar een andere functie dan detailhandel en/of horeca.
  • U wilt een gevelverbetering aanbrengen aan uw pand met commerciële doeleinden.
  • U bent in staat om minimaal 50% van de aanpassingen aan uw pand zelf te financieren en vraagt voor minimaal € 2.000,- en maximaal € 10.000,- een subsidie aan.
  • U bent in staat aan te tonen dat de bedrijfsvoering in uw pand economisch levensvatbaar is met een bedrijfsplan en/of een jaarrekening. 
  • Als vastgoedeigenaar waarvan het pand momenteel leeg staat, kunt u aantonen dat u met de bouwkundige aanpassingen een nieuwe huurder voor uw pand krijgt. Dit kunt u aantonen door een principeovereenkomst voor te leggen, waarin wordt gesteld dat er een huurovereenkomst wordt gesloten voor minimaal 2 jaar. 

Regeling aanvragen

Herkent u uzelf in bovenstaande voorwaarden en wilt u gebruik maken van de Stimuleringsregeling versterking Centrum? Vul het onderstaande aanvraagformulier in en stuur dit met de gevraagde bijlagen op naar:

Gemeente Gennep
Postbus 9003
6590 HD Gennep 

Of geef uw documenten in een envelop af aan de balie van het gemeentehuis:

Gemeente Gennep
Ellen Hoffmannplein 1
6590 HD Gennep

Meer informatie

Heeft u vragen over de regeling? Neem tijdens kantooruren telefonisch contact met ons op via (0485) - 49 41 41 of stuur uw vraag naar gemeente@gennep.nl onder vermelding van 'Stimuleringsregeling versterking Centrum'.