Juridische hulp

Algemeen

Ontslag, betalingsproblemen, echtscheiding, een verkeersongeluk met ernstige klachten als gevolg: in dit soort situaties krijgt u vaak te maken met allerlei wetten en regels. Gelukkig kunt u hier juridische hulp bij krijgen. Op deze pagina zetten we de opties die u heeft op een rij.

Rechtsbijstand

Als u juridische hulp nodig heeft, dan kunt u natuurlijk zelf op zoek naar een advocaat of juridisch adviseur. Kunt u de kosten niet zelf betalen, dan komt u misschien in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Op www.rechtsbijstand.nl vindt u meer informatie over de voorwaarden.

Juridisch Loket

Voor gratis advies bij rechtsproblemen kunt u terecht bij het Juridisch Loket. Iedereen kan korte vragen stellen aan het Juridisch Loket. Uitgebreidere persoonlijke hulp biedt het Juridisch Loket alleen aan voor mensen met een laag inkomen.

Rechtswinkel

Ook bij de Rechtswinkel Gennep kunt u gratis juridisch advies krijgen. De rechtswinkel behandelt alle rechtsgebieden en helpt u graag met uw juridische vraag of probleem. Daarnaast is de rechtswinkel het discriminatiemeldpunt van gemeente Gennep. Wilt u meer informatie? Kijk op www.rechtswinkel-gennep.nl en neem contact op.

Rechtsbijstandportaal

Het Rechtsbijstandportaal is gratis toegankelijk voor iedereen en zorgt door middel van gerichte vragen dat u bij de juiste hulp terecht komt. U brengt via dit portaal uw probleem in kaart met een eenvoudig digitaal kliksysteem. Alle informatie over het probleem wordt opgeslagen in een overzichtelijk dossier. In dit dossier staan onder andere een samenvatting van de probleemsituatie en tips voor vervolghulp. Als u passende hulp gevonden heeft kunt u het door het Rechtsbijstandportaal samengestelde dossier delen met uw hulpverlener, waardoor deze direct alle informatie voorhanden heeft.

Hulplijnen

Heeft u vragen over zorg en ondersteuning en alle regelzaken die hierbij komen kijken? U kunt contact opnemen met de landelijke hulplijn Het Nationale Zorgnummer, voor informatie en advies. Weet u niet welk loket er verantwoordelijk is voor uw zorg? Neem dan contact op met het meldpunt Juiste Loket.