Duurzaam vervoer

Algemeen

In Gennep vinden we duurzaam vervoer belangrijk. Zo stimuleren we elektrisch rijden en werken we graag mee aan een goed en dekkend laadinfrastructuur voor de auto, wat ten goede komt aan een hogere luchtkwaliteit en duurzaamheid. Bovendien zorgen we bij het ontwerpen en aanleggen van nieuwe parkeerplaatsen dat de fiets op een gelijkwaardige plek staat ten opzichte van de auto waardoor men vaker de fiets kan pakken. Hierbij denken we aan milieu en klimaat, waarbij we wel afhankelijk zijn van de toekomst en het energienetwerk.

Elektrisch vervoer

Steeds meer inwoners en bezoekers van de gemeente Gennep rijden met een elektrisch voertuig. Daarom plaatst de gemeente laadpalen in Gennep en in de kernen. 

Als inwoner van Gennep laadt u bij voorkeur zoveel mogelijk op uw eigen oprit en met uw eigen stroom. Mocht het opladen van uw voertuig niet op uw eigen oprit kunnen, dan is het mogelijk om een openbare laadpaal aan te vragen bij Vattenfall. 

Meer informatie over elektrisch rijden vindt u op deze pagina.

Deelvervoer en openbaar vervoer

We onderzoeken of deelvervoer kan starten in een woonwijk of dorp. Autodelen in de buurt heeft als effect dat de voertuigen beter gebruikt worden en er minder ruimte voor nodig is op straat. Deelvervoer is ook goedkoper voor de gebruikers en goed voor het milieu en het klimaat. 

Heeft u interesse in autodelen? Bekijk dan onze pagina. Mogelijk biedt het platform SnappCar ook mogelijkheden. 

In Gennep hebben we een aantal vormen van openbaar vervoer, welke terug te vinden zijn bij de tegel Openbaar vervoer.