Autodelen

Algemeen

Heeft u wel eens nagedacht over autodelen? Dit krijgt steeds meer aandacht. Maar hoe begint u met autodelen in uw eigen buurt of dorp? Dat is waar de adviseur deelmobiliteit van pas komt!

Wat is autodelen?

Autodelen betekent dat u samen met anderen één of meerdere auto's gebruikt. Handig als u soms een auto nodig heeft, maar niet vaak genoeg om er zelf een te kopen. Of als u geen auto kunt gebruiken omdat gezinsleden hem nodig hebben. Op plekken waar niet iedereen een eigen auto heeft of wil, is autodelen een slimme en groene keuze.

Hoe kan de adviseur deelmobiliteit helpen?

De gemeente Gennep en Trendsportal werken samen om autodelen te stimuleren. Het uitgangspunt is simpel: er moet enthousiasme zijn onder buurtbewoners. Zodra dat er is, gaat de adviseur deelmobiliteit samen met u en uw buren kijken naar de mogelijkheden. Deze service is kosteloos en volledig onafhankelijk. U krijgt advies en ondersteuning bij het opzetten van een deelauto-initiatief.

Kijk voor meer informatie op Trendsportal.

Waarom autodelen?

Deelmobiliteit, waaronder autodelen, wordt steeds populairder in Nederland. In grote steden zien we al een flinke groei in het gebruik van deelauto's, maar in Noord-Limburg gaat dit nog niet zo snel. Hier brengen we graag, samen met u, verandering in.

Er zijn tal van voordelen aan autodelen:

  • Kostenbesparend: Deelauto's zijn vaak goedkoper dan het bezig van een eigen auto. Denk aan onderhoudskosten, verzekeringspremies en parkeerkosten.
  • Duurzaam: Deelauto's zijn vaak elektrisch, wat bijdraagt aan een schoner milieu en minder CO2-uitstoot.
  • Minder parkeerdruk: Door te delen met anderen, hoeven er minder auto's geparkeerd te worden. Dit zorgt voor minder parkeerdruk in de straten, wat de leefbaarheid ten goede komt.
  • Meer bewegingsvrijheid: Deelauto's bieden mensen die geen eigen auto hebben, meer bewegingsvrijheid.