Zorg en ontmoeting in appartementencomplex Hoenderpark

Op maandag 16 januari 2023 opende wethouder Peter Stevens het nieuwe appartementencomplex voor senioren aan de Korenmolen in Ottersum. Het duurzaam gebouwde complex met 19 appartementen, in de wijk Hoenderpark, is voor mensen met een (toekomstige) zorgbehoefte. Woningcorporatie Destion werkt hierin samen met zorgaanbieder Proteion. Wethouder Stevens: “Dit is een prachtig voorbeeld van voorsorteren op de toekomst. Senioren met of zonder zorgbehoefte wonen samen in één complex en de zorg wordt door één zorgpartij geleverd. Dat maakt het makkelijker de thuiszorg nu en in de toekomst te leveren.”

De groep ouderen die zelfstandig wonen, groeit. “Mensen willen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen, met ondersteuning, zorg en in een woning die aansluit bij hun persoonlijke behoeften. Deze appartementen zijn voorbereid op bewoners die meer hulpbehoevend worden en in de toekomst meer zorg nodig hebben. Er kan gezamenlijk een kopje koffie gedronken worden en ouderen uit de omgeving zijn hier ook welkom. Zulke mogelijkheden voor ontmoeting gaan vereenzaming tegen en versterken de leefbaarheid in het dorp”, aldus wethouder Stevens.  

Zelfstandige appartementen met gezamenlijke ontmoetingsruimte

De appartementen hebben 1 of 2 slaapkamers, een eigen warmtepomp en zonnepanelen. Het complex beschikt over een ontmoetingsruimte, een brancardlift en een gezamenlijke inpandige fietsenstalling. In de grote keuken kan samen gekookt worden en er is een terras dat uitkijkt op het parkje aan de achterkant. De huiskamer is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Limburg. Meer informatie over de zorgappartementen vindt u op de website van Destion.

Hoenderpark: woningen in alle segmenten

Het woon-zorgcomplex ligt in een nieuwbouwwijk met woningen in alle segmenten: vrijstaand, gelijkvloers, tweekappers, hoek- en rijwoningen en starterswoningen. Totaal komen er 90 woningen, waarvan er, inclusief de zorgappartementen, nu 60 zijn opgeleverd. De bouw van de laatste 30 woningen start naar verwachting in 2023.

 

Wilbert Pothoff, directeurbestuurder van Destion samen met wethouder Peter Stevens tijdens de opening van het woonzorgcomplex in het Hoenderpark
Wilbert Pothoff, directeurbestuurder van Destion samen met wethouder Peter Stevens tijdens de opening van het woonzorgcomplex in Hoenderpark