Nieuwsoverzicht

Nieuwsoverzicht

 • Inloopbijeenkomst reconstructie Emmastraat en Bergstraat

  Het rioolstelsel in de Emmastraat en Bergstraat is aan vervanging toe. We leggen een nieuwe riolering aan, waarbij het vuilwater en het regenwater apart worden afgevoerd. Tegelijkertijd verbeteren we dan ook de openbare ruimte. Denk aan verkeersveiligheid, parkeermogelijkheden, meer groen en betere verlichting.

 • Tourist Info Gennep tijdelijk op Zandstraat 31

  Vanaf dinsdag 18 juni vindt u Tourist Info Gennep op een nieuwe, tijdelijke locatie: Zandstraat 31. Dit pand was eerder van tandarts Mooren. In de komende maanden wordt de begane grond van het stadhuis klaargemaakt voor een tentoonstelling over het Genneper Huys en een nieuwe inrichting voor Tourist Info.

 • Schetsontwerp uitbreiding KEC Ganapja

  Het Kind Expertise Centrum (KEC) Ganapja wordt uitgebreid met 4 lokalen. Daarmee krijgen ook de leerlingen van SO Mikado een plek in het gebouw, zoals oorspronkelijk de bedoeling was.

 • Netwerkbijeenkomst Positieve Gezondheid Ottersum

  Dinsdag 4 juni kwamen ruim 60 enthousiaste zorgprofessionals en inwoners samen voor de eerste dorpsbijeenkomst Positieve Gezondheid in Ottersum. Deze werd georganiseerd door gemeente Gennep, Syntein, de huisartsen en Pantein, in samenwerking met GROOTS en DAG Ottersum.

 • Perceel Paardenwei Heijen ter pacht

  Op de hoek van de Heesweg en Dionisiusstraat te Heijen ligt de ‘Paardenwei’. Dit is een braakliggend terrein nabij het centrum van Heijen. Hierbij kondigt de gemeente Gennep beschikbaarheid aan van een stuk grond voor geliberaliseerde (kortlopende) pacht. Geïnteresseerde partijen worden uitgenodigd om hun interesse kenbaar te maken.

 • Netwerkdag KLEI

  Noord-Limburg is rijk aan klei, een geschenk van de Maas en de Rijn. Van historische pottenbakkerijen en de keramische industrie tot hedendaagse keramische kunst: klei vormt een belangrijk onderdeel van onze cultuur. Daarom organiseren we, samen met de gemeenten Beesel en Venlo, de Netwerkdag KLEI. Voor makers, bewaarders en iedereen die enthousiast wordt van klei.

 • Raadslid aan het woord

  Raadslid Arjen Mehlkop van D66 vindt dat afvalbeleid meer moet zijn dan alleen kostenbesparing. In zijn column beschrijft hij hoe het huidige beleid vooral gericht lijkt op kostenbeperking, zonder voldoende aandacht voor duurzaamheid en kwaliteit.

 • Vierdaagse Feestidee? Doe mee!

  Op donderdag 18 juli 2024 komt de Nijmeegse Vierdaagse door Gennep. Heeft u als inwoner of vereniging een leuk idee om onze gemeente op de kaart te zetten? Stuur dan uw Vierdaagse Feestidee in! Hiermee maakt u kans op een vergoeding. De hoogte van deze vergoeding is afhankelijk van uw idee, maar maximaal 250 euro.

 • Nationale buitenspeeldag

  Donderdag 13 juni 2024 is het Nationale Buitenspeeldag en ook gemeente Gennep doet mee! In het park naast basisschool de Heggerank in Heijen worden van 15.00 tot 16.30 uur diverse buitenspeelactiviteiten georganiseerd.

 • Informatiebijeenkomst Defensie over vliegbases Volkel en De Peel

  Het Ministerie van Defensie is gestart met de voorbereiding van het Nationaal Programma Ruimte voor Defensie. De mogelijke ontwikkelingen die de uitbreidingsplannen van Defensie met zich meebrengen, kunnen gevolgen hebben voor vliegbasis Volkel en (bij reactivering) vliegbasis De Peel.

RSS feed Nieuws

RSS feed Nieuws