Zelf hulp bieden of zelf hulp nodig

Zelf hulp bieden

U kunt zelf op verschillende manieren mensen uit Oekraïne helpen. 

Vrijwilligerswerk

Als gemeente blijven we vrijwilligers nodig houden die Oekraïense vluchtelingen, die verblijven op Residence Heijendael, kunnen helpen. Dit kan bijvoorbeeld zijn als Taalmaatje, tolk of het begeleiden van activiteiten. U kunt zich aanmelden via de website van de KonnectKever. Zodra bekend is wanneer welke hulp nodig is, wordt er contact met u opgenomen.

Doneren

  • De hulporganisaties geven aan dat er momenteel vooral behoefte is aan opvangplekken en geld. Spullen zijn er vooralsnog voldoende. 
  • Doneer geld via Giro555 aan de actie van de Nederlandse Samenwerkende Hulporganisaties voor Oekraïne. Zij bieden hulp aan slachtoffers van de oorlog.
  • Vluchtelingenwerk Nederland brengt initiatieven in kaart. 

Zelf hulp nodig

Maakt u zich zorgen over de oorlog in Oekraïne en bent u bang of angstig hierover? Praat erover met familie, vrienden of bekenden. Probeer daarbij zoveel mogelijk uw dagelijkse routine aan te houden.

Mocht u er alleen of met de mensen om u heen niet uitkomen, dan kunt u terecht bij Stichting MIND Korrelatie, hier staan psychologen u gratis te woord en zij kunnen u doorverwijzen indien nodig. Bij De Luisterlijn kunt u 24 uur per dag uw verhaal kwijt.