Witgoedregeling verlengd tot en met 31 mei 2024

De witgoedregeling wordt verlengd. Met deze regeling kunnen mensen met een laag inkomen gratis een duurzaam witgoed-apparaat aanschaffen, zoals een koelkast of wasmachine. Dankzij een uitkering van het Rijk aan gemeenten kunnen we inwoners met een laag inkomen helpen hun energieverbruik te verminderen. Heeft u een laag inkomen en nog geen aanvraag gedaan? Lees dan snel verder.

Gratis witgoedvervanging

Oude witgoed-apparaten, zoals een koelkast of wasmachine, verbruiken veel energie. Een nieuw energiezuinig apparaat aanschaffen is niet voor iedereen haalbaar. Daarom is er de regeling voor mensen met een laag inkomen: gratis witgoed-vervanging. Deze regeling helpt de energierekening omlaag te brengen en is er voor zowel huurders en woningeigenaren. 

Hoe werkt het?

U kunt een aanvraag doen via www.gennep.nl/witgoed. Hier vindt u ook een uitlegvideo en de voorwaarden. Zodra uw aanvraag is goedgekeurd, komt een energiecoach bij u thuis om te beoordelen welke van uw oude apparaten vervangen moeten worden. Deze energiecoach onderzoekt of een oud apparaat vervangen moet worden en bepaalt welk apparaat het meeste effect heeft op de energiebesparing. Op basis daarvan kiest de energiecoach het apparaat dat voor vervanging in aanmerking komt. 

Na goedkeuring door de gemeente kunt u het door de energiecoach en de gemeente gekozen apparaat bestellen bij Expert Gennep of Kusters Milsbeek. Samen vult u het aanvraagformulier voor een nieuw apparaat in. 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over deze en andere regelingen op www.gennep.nl/laaginkomen. Heeft u vragen? Neem dan contact op met de gemeente via 0485-49 41 41 of gemeente@gennep.nl. 

Witgoedregeling