Winactie Plant je mee voor een fleurige straat

Kan jouw straat wel een beetje meer groen gebruiken? Maak dan dit najaar kans op een Plant je mee feestje voor jouw straat. Samen tuinieren is gezellig en je maakt de bijen en vlinders er heel blij mee.

We krijgen steeds vaker te maken met hoosbuien, perioden van droogte en dagen met tropische temperaturen. In een groene tuin kan het regenwater makkelijker wegzakken. Het grondwater wordt daarmee aangevuld en dat is nodig voor onze drinkwatervoorziening. Bomen, planten en struiken zorgen ervoor dat je tuin (en huis!) koeler blijft in de zomer. Dit scheelt al snel zo’n 5 graden en in gevoelstemperatuur zelfs nog meer. Bovendien zorgt meer groen voor een fijne plek voor vogels, vlinders en zoemende bijen. Met meer groen bereiden we ons voor op het veranderende klimaat. Alle kleine beetjes helpen al. En met planten en bloemen ziet de straat er ook nog eens gezelliger uit!

Ook de gemeente neemt maatregelen om de openbare ruimte anders in te richten. Op steeds meer plekken vervangen wij stenen door groen. Ondanks alle maatregelen in de openbare ruimte is ook de hulp van tuinbezitters nodig. 

Winactie Plant je mee

Mogen de tuinen in uw straat wel wat groener en gezelliger worden? Ga dan in gesprek met uw buurtbewoners. Vertel waarom u het leuk vindt om samen de voortuinen wat groener te maken of geveltuinen aan te leggen. Lukt het om samen minimaal 20m2 aan tegels uit tuinen verwijderen? Dan maakt uw straat kans op deze prijs!

De winnende straat krijgt:

  • Container voor afvoer van minimaal 20m2 verharding uit één straat
  • Afvoer wit zand
  • Bemeste tuinaarde
  • Vaste planten voor minimaal 20m2 te verdelen onder de buren
  • Wat lekkers voor bij de koffie
  • Deskundige hulp en advies van een hovenier en iemand van Stichting Steenbreek

Aanmelden

Meer informatie vindt u op www.gennep.nl/steenbreek. Aanmelden kan tot uiterlijk 7 oktober 2023 via groenergennep@gennep.nl. De jury neemt daarna contact op met de prijswinnaar van het Plant je mee feestje. Over de uitslag wordt niet met alle inzendingen gecommuniceerd. Niet gewonnen maar zelf vergroenen? Kijk dan eens op www.steenbreek.nl/tuintips