Stevig Staan!

Veilig bewegen in en om uw huis

Zelfstandig wonen en onbezorgd de dagelijkse dingen blijven doen, zoals een boodschapje, een rondje fietsen of een familiebezoek. Dat willen we allemaal. Naarmate we ouder worden, kan dit steeds lastiger worden. Een goede gezondheid helpt hierbij. Hoe fit bent u op dit moment? En wat kunt u doen om fit te blijven of zelfs fitter te worden?

Bent u 70-plus en woont u nog zelfstandig in Noord-Limburg? Dan kunt u gratis meedoen aan het programma Stevig Staan. De eerstvolgende bijeenkomst is op vrijdag 15 september om 14.30 uur in Gemeenschapshuis D’n Toomp in Heijen. Er worden dan ook enkele testen uitgevoerd, zoals balanstesten en een looptest. Als blijkt dat u een hoog valrisico heeft, krijgt u een één-op-één afspraak met een fysiotherapeut van ESP. Vervolgens wordt er gekeken welke beweegcursus het beste bij u past: de cursus Vallen Verleden Tijd of de cursus In Balans. In deze cursussen werkt u in een groep aan uw spierkracht, coördinatie en balans, waardoor het risico op vallen afneemt.

Aanmelden

Aanmelden kan per mail naar olga@gennepdoetmee.nl. De eerste groep in Gennep heeft inmiddels een cursus afgerond. De deelnemers ervaren minder valangst, meer spierkracht en vonden het vooral ook heel gezellig! Kijk voor meer info op www.stevigstaan.nu.