Raadslid aan het woord

Nee, dit keer geen betoog over het redden van het zwembad. Het blijft fascinerend om te zien hoe degenen die nog geen letter over het zwembad schreven bij de laatste verkiezingen, nu ineens hoog van de daken schreeuwen. Het achterstallig onderhoud is echt geen nieuws. Het CDA benoemde overigens keurig het behouden van een zwemfaciliteit in het partijprogramma, twee jaar geleden. Die wil is er altijd al geweest.

Nee, ook geen boos betoog over onbetrouwbare projectontwikkelaars of makelaars. Ik moet me inhouden. Ze hadden mooie praatjes over voorrang voor jongeren uit onze gemeente bij bouwproject De Vallei van Milsbeek. Ze benoemden het expliciet op de voorlichtingsavond, maar een dag later visten ze enkel de inschrijvers met een goedgevulde portemonnee uit de stapel. 

Helaas kreeg slechts een enkeling uit onze mooie gemeente een kans. Het toont weer eens de noodzaak van het opstellen van een doelgroepenverordening. Met alleen mooie beloften krijgen we onze eigen jongeren (en ouderen) blijkbaar niet betaalbaar gehuisvest.

Nee, met carnaval voor de deur is het tijd voor positivisme. De Mèrtzitting toont aan hoe zeer carnaval leeft in onze mooie gemeente. Het is jammer dat niet iedereen aanwezig kan zijn, voer voor discussie. Maar het zegt wel veel over de beleving van het volksfeest. 

Vandaar dat het extra heuglijk is dat we de carnaval in álle kernen kunnen behouden. In Ven-Zelderheide kan letterlijk het dak eraf in De Uitkomst. Volgend jaar wordt er in de kerk gefeest. De plannen voor MFA Ottersum worden eindelijk écht gesmeed. 

En ook Milsbeek kan los nu de toekomst van het Trefpunt verzekerd is. Een grote groep vrijwilligers zette binnen de kortste keren een exploitatie en stichting op poten. Het vervult me met trots om deze betrokkenheid van onze inwoners te zien.

Leefbaarheid en vitaliteit van onze dorpen en wijken zijn mijn speerpunten. Heb jij ideeën of suggesties? Groot of klein, ik hoor ze graag. Ik wens eenieder een fijne en gezellige ‘vastelaovend’. 

Alaaf!

Ronnie Rutten CDA
r.rutten@gennep.nl