Nick en gemeente Gennep

Interview met Nick, Beleidsmedewerker Grondzaken

Wat maakte dat je bij de gemeente Gennep solliciteerde?

Ik werkte bij een detacheringsbureau en werd ter vervanging van zwangerschapsverlof van de beleidsmedewerker wonen gedetacheerd bij de gemeente Gennep. Het beleidsterrein wonen sprak me aan en ik vind het ook wel praktisch om lekker dicht bij huis te werken op een plek die goed bereikbaar is met de auto. Het beviel me in Gennep meteen zo goed dat ik voor afloop van de opdracht in gesprek ging met mijn manager over mogelijkheden om bij de gemeente te blijven werken. We hebben samen gebrainstormd over mogelijkheden en ondanks dat ik nog niet over de juiste juridische kennis beschikte werd er gedacht aan de functie van beleidsmedewerker grondzaken en doe ik deze functie nu met veel plezier. 

Waarom vind je het leuk om bij gemeente Gennep te werken?

Het is leuk om in een kleine organisatie te werken, omdat de lijntjes kort zijn. De collega’s zijn aardig en betrokken en vragen b.v. hoe het met me gaat en hoe mijn vakantie was. En ook al is het een eenpittersfunctie, ik sta er nooit alleen voor. Er zijn altijd mensen die me helpen. Ook is hier geen ivoren toren en hebben we een betrokken management en bestuur.

Welke kansen heb je gekregen om jezelf te ontwikkelen?

Ik heb de kans gekregen om me zowel vakinhoudelijk als beleidsmatig te ontwikkelen tot beleidsmedewerker Grondzaken. Ook heb ik vakinhoudelijk een opleiding privaatrecht kunnen doen en ook persoonlijke ontwikkelingscursussen. Daarnaast heb ik een ontwikkelassesment gekregen dat me inzicht geeft in mijn sterke kanten en wat ik nodig heb in stresssituaties. Dit samen met de persoonlijke begeleiding van een professionele, ervaren beleidsmedewerker grondzaken maakt dat ik blijf groeien en ontwikkelen

Waar is de gemeente Gennep goed in?

De gemeente is goed in begeleiding en in verantwoordelijkheid geven. Dat geeft me het gevoel van motivatie en de schouders eronder. Je kunt je breed ontwikkelen en hoeft niet heel specialistisch de diepte in te gaan. Dat is echt iets dat bij mij past.

Waarom zou je een trainee aanraden om bij de gemeente Gennep te komen werken?

Hier leer je snel. Er is elke dag wel een andere casus die speelt en waar iets mee gedaan moet worden. Dat zorgt ervoor dat ik in één maand tijd meer heb geleerd dan in een half jaar bij een grotere gemeente in Gelderland. Het is een leuke organisatie met leuke mensen die oprecht interesse in je tonen.

Hoe zou je Gennep omschrijven in een paar woorden? 

Vriendelijke, kleine gemeente met leuke collega’s waar je veel verantwoordelijkheid krijgt.

Nick in het werkcafé