Maas Cleanup: 270 vrijwilligers in actie

Op zaterdag 23 maart 2024 vond de jaarlijkse Maas Cleanup plaats. Een dag waarop 270 vrijwilligers van 25 lokale verenigingen de handen uit de mouwen staken om de oevers van de Maas en Niers op te schonen.

Het resultaat: 160 vuilniszakken vol afval en diverse grote voorwerpen zoals autobanden, een bureaustoel en een bank werden verzameld. Het viel op dat het afval ook wordt gedumpt vanuit de auto.

Toch was de dag meer dan alleen opruimen. Het was een kans voor de verenigingen om te genieten van elkaars gezelschap, sommigen met een pauze voor koffie en vlaai en anderen sloten de dag af met een gezamenlijke lunch. Deze gezelligheid en verbinding maken het evenement elk jaar weer bijzonder.

De droom is natuurlijk een toekomst waarin deze acties niet meer nodig zijn en waar onze onze natuur vrij blijft van afval. Dit afval brengt niet alleen schade toe aan onze natuur en dieren, maar uiteindelijk ook aan onszelf. Laten we samenwerken om onze natuurlijke omgeving te beschermen. Gooi geen afval weg in de natuur en help mee aan een wereld zonder plastic soep. Een betere toekomst begint bij onszelf. 

De vrijwilligers willen we hierbij nogmaals hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan de Maas Cleanup!