Koninklijke onderscheiding voor Robbie van den Hoogen

Op dinsdag 13 februari ontving Robbie van den Hoogen een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Hans Teunissen. De uitreiking van deze koninklijke onderscheiding vond plaats tijdens de afsluiting van het carnavalsseizoen bij café de Mouter in Gennep. Daarbij waren de carnavalsverenigingen de Coloradokevers, ‘t Bombakkes en de Waggelaars aanwezig. Het was tevens het afscheid van Robbie als voorzitter van de Coloradokevers.

Robbie van den Hoogen zette zich in voor de vastelaovend in Gennep, een traditie die hij van jongs af aan koesterde. Zijn liefde voor carnaval begon als lid van de raad van elf bij jeugdcarnavalsvereniging de Coloradokevers, die door de jaren heen alleen maar groeide.

Zijn bijdrage werd nog duidelijker toen hij samen met zijn vrouw Jozet in 1982 bestuurslid werd van deze vereniging. Robbie leverde een grote bijdrage aan de carnavalsviering voor de jeugd in Gennep. Zijn inzet bleef niet onopgemerkt; in 1997 werd hij gekroond tot Prins Robbie 1 bij ‘t Bombakkes. 

Kinderboerenbruiloft en olliebollen bakken

Zijn enthousiasme voor het organiseren van carnavalsactiviteiten laaide opnieuw op in 2012,  toen zijn zoon jeugdprins werd. Robbie trad opnieuw toe tot het bestuur van de Coloradokevers en nam uiteindelijk de leiding als voorzitter. Met grote zorg organiseerde hij de kinderboerenbruiloft en zette hij zich in voor de oliebollenbaktraditie.

Naast zijn inspanningen voor de Coloradokevers, speelde Robbie sinds 2005 ook een belangrijke rol binnen het Sint Martinus-Gilde in Gennep als dekenschatbewaarder. Hij was daar ook penningmeester en coördinator, waarmee hij zijn toewijding aan de gemeenschap van Gennep verder onderstreepte. Vanaf 2021 is het Sint Martinus-Gilde niet langer actief. 

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De toekenning van de Koninklijke Onderscheiding als Lid in de Orde van Oranje-Nassau is een erkenning voor Robbies jarenlange toewijding en harde werk. Het benadrukt zijn bijdrage aan de vastelaovend en de bevordering van het gemeenschapsgevoel in Gennep.