Hulp voor gedupeerden van de toeslagenaffaire

Algemeen

Als u als ouder of kind getroffen bent door de problemen met de kinderopvangtoeslag, dan kunt u via de gemeente Gennep hulp krijgen. Dat heet brede ondersteuning.

Die hulp is er voor u, als ouder of kind van een gedupeerde ouder, en uw gezin. En hij is er op verschillende gebieden. Zoals zorg, uw gezin, werk, financiën en wonen. Hieronder leggen we uit wat brede ondersteuning precies betekent. En ook hoe we er samen voor zorgen dat die hulp precies past bij uw situatie.

Soorten hulp bij brede ondersteuning

Brede ondersteuning is dus hulp. Hulp op allerlei onderdelen van uw leven. Welke hulp u nodig heeft, kunnen we alleen samen bepalen. Dat doen we in een gesprek. We kijken daarin met elkaar waar u steun bij kunt gebruiken en wat u nodig heeft. We zorgen er samen voor dat het hulp op maat is.

  • Misschien is die hulp uitleg over zaken die u ingewikkeld vindt. Of hulp bij zaken waar u heel erg tegenop ziet. Bijvoorbeeld zaken op een rijtje zetten en overzicht over uw geld en geldzaken krijgen.
  • Het kan ook zijn dat u zich ergens zorgen over maakt en u graag wilt dat iemand met u meedenkt. En u de weg wijst naar de juiste hulp. Hulp om uw thuissituatie te verbeteren, om werk te vinden, of bij gezondheidsproblemen. De hulp kan voor u zijn, voor uw kinderen of voor het hele gezin.
  • Wanneer u het fijn vindt kan onze medewerker vanuit de gemeente bij gesprekken zijn die u met de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT) hebt. Die gesprekken gaan vaak over de beoordeling van uw financiële compensatie en schade. Onze medewerker kan ook helpen bij het indienen van uw private schulden.
  • Heeft u specialistische hulp nodig, zoals van een psycholoog? Dan is het goed om ook dat te bespreken met onze medewerker. Ook daar kunnen we u bij helpen.
  • Soms heeft u ook hulp in of rond het huis nodig. Zoals onderhoud dat u eerder niet kon doen door je problemen met de kinderopvangtoeslag. Ook dat kunt u met de medewerker bespreken. Samen kijken jullie wat in uw geval passende hulp is.

Ontvang hulp door contact op te nemen

Wilt u hulp krijgen, neem dan contact op met de bureaudienst Toegang van Gemeente Gennep via het Klant Contact Centrum door te bellen naar 0485-494141. Of vul het digitaal aanmeldformulier in.

Zij denken graag met u mee over hoe uw leven weer op de rit kan komen. En u mag alles aan medewerkers van Toegang vragen, we kijken samen wat u zelf, uw omgeving, andere professionals of de gemeente hierin kan betekenen. Wij zijn er voor u.