Gemeentelijke opvang

Algemeen

In onze gemeente is Residence Heijendael een opvanglocatie voor de lange termijn, dat wil zeggen langer dan 6 maanden.

Inschrijven

Het is belangrijk dat u zich inschrijft bij de gemeente. De locatiemanager van Residence Heijendael kan u hiermee helpen. Een afspraak maken kan telefonisch via het Klantcontactcentrum: 0485 49 41 41.

Inschrijven is belangrijk! Onder andere voor het aanvragen van leefgeld, voor onderwijs en voor zorg.

Leefgeld aanvragen en een afspraak maken bij de IND

Om in de noodzakelijke kosten van bestaan te voorzien, kunt u leefgeld aanvragen. Dat kunt u meteen doen bij het inschrijven.

Ook maakt u meteen een afspraak bij de IND. U moet namelijk een sticker of o-document aanvragen. Dit document bevestigd dat u onder de Tijdelijke richtlijn valt en recht heeft op verblijf. U kunt ook vast zelf een afspraak bij het IND maken, klik daarvoor hier.

Nieuwe regels per 1 februari 2023

Ontvangt u al leefgeld? Dan gelden er voor u vanaf 1 februari 2023 een aantal belangrijke wijzigingen. De wijzigingen kunt u hier vinden (meerdere talen).

Vrijwilligerswerk

Als gemeente blijven we vrijwilligers nodig houden die Oekraïense vluchtelingen, die verblijven op Residence Heijendael, kunnen helpen. Dit kan bijvoorbeeld zijn als Taalmaatje, tolk of het begeleiden van activiteiten. U kunt zich aanmelden via de website van de KonnectKever. Zodra bekend is wanneer welke hulp nodig is, wordt er contact met u opgenomen.