Energietoeslag 2023

De energiekosten zijn de afgelopen jaren flink gestegen. Daarom heeft het kabinet besloten dat mensen met een laag inkomen ook in 2023 een energietoeslag krijgen. Deze is ook dit jaar € 1.300.

U heeft de energietoeslag 2022 ontvangen (van de gemeente Gennep)

Als het bij ons bekend is dat u recht heeft op de energietoeslag 2023, wordt deze automatisch uitbetaald. Dit is bijvoorbeeld het geval als u in 2022 de energietoeslag heeft ontvangen en ook dit jaar aan de voorwaarden voldoet. U krijgt de energietoeslag dan uiterlijk 31 december 2023 uitbetaald. U hoeft hier niets voor te doen. 

Als u volgens onze gegevens niet aan de voorwaarden voldoet, dan ontvangt u van de gemeente een brief. Wij nodigen u daarin uit om zelf een nieuwe aanvraag in te dienen voor de energietoeslag 2023. 

U heeft geen energietoeslag 2022 ontvangen (van de gemeente Gennep)

Als u de energietoeslag 2022 niet heeft ontvangen, maar nu wel aan de voorwaarden voldoet, ontvangt u de energietoeslag niet automatisch. U kunt in dit geval de energietoeslag zelf aanvragen. Dit kan vanaf 1 januari 2024. Via deze website zullen wij zo snel mogelijk de aanvraagprocedure beschikbaar stellen.

Kijk voor meer informatie op: www.gennep.nl/laaginkomen