Collectieve zorgverzekering

Gemeente Gennep vindt het belangrijk dat inwoners met een laag inkomen zich goed kunnen verzekeren. Daarom hebben wij samen met CZ en VGZ een collectieve zorgverzekering samengesteld.

U kunt de verzekering met korting afsluiten als u een bijstandsuitkering ontvangt of een inkomen hebt van maximaal 120% van de bijstandsnorm. Kinderen tot 18 jaar zijn automatisch meeverzekerd.

Bijdrage aanvullende verzekering

De collectieve zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering en een - vrijwillige - aanvullende verzekering. Als u een laag inkomen heeft, betaalt de gemeente een deel van de aanvullende verzekering. Dit is maximaal € 43,- per maand. De aanvullende zorgverzekering vergoedt kosten die niet in de basisverzekering zitten. Bijvoorbeeld kosten voor de tandarts, een nieuwe bril, thuiszorg, fysiotherapie of bepaalde medicijnen. U kunt ook uw eigen risico meeverzekeren of in termijnen betalen. Zo komt u niet onverwacht voor hoge zorgkosten te staan.

Stap over naar zorg die bij u past

Wilt u snel en eenvoudig overstappen? Ga dan naar www.Gezondverzekerd.nl/Gennep. Door uw leefsituatie in te vullen, ziet u gelijk of u in aanmerking komt. U kunt hier de verschillende zorgverzekeringen vergelijken en zien welke kosten worden vergoed.
Let op: u kunt ieder jaar van medio november tot en met 31 december overstappen. De zorgverzekeraar regelt dan de opzegging van uw huidige zorgverzekering. Bent u al verzekerd via Gezondverzekerd.nl? Dan hoeft u niets extra’s te doen. U krijgt dan automatisch een aanbod voor verlenging.

Hulp nodig?

Kijk dan op de pagina Hulp en ondersteuning

Zie ook onderstaande video die u kan helpen bij het maken van de juiste keuze, of bekijk onze folder over de collectieve zorgverzekering. Die vindt u onderaan deze pagina.

Goed verzekerd bij een laag inkomen

Op www.gezondverzekerd.nl/gennep vindt u meer informatie en een video die u kan helpen bij het maken van uw keuze. U kunt hier uw zorgverzekering vergelijken. U kunt ieder jaar van medio november tot en met 31 december overstappen.