Afval en hergebruik

Door uw afval te scheiden, zorgt u ervoor dat er minder restafval overblijft. Dit heeft verschillende voordelen: het bespaart u geld en is goed voor het milieu.

Restafval wordt namelijk verbrand in de afvalenergiecentrale, wat veel energie kost. Bovendien kunnen veel afvalstoffen worden gerecycled tot nieuwe producten. Zo wordt bijvoorbeeld van gft-afval compost gemaakt en oud papier kan worden verwerkt tot nieuw papier en karton. 

Het aanbieden van restafval in Gennep is duurder dan het aanbieden van andere gescheiden afvalstromen. Door minder restafval aan te bieden, bespaart u dus op uw afvalkosten. Voor de actuele tarieven kunt u kijken op www.gennep.nl/kosten-afvalinzameling.

Een handige tip: spullen die nog bruikbaar zijn (zoals kleding, meubels, en elektrische apparaten) kunt u ook inleveren bij de kringloopwinkel. Op die manier maakt u niet alleen uzelf, maar ook anderen blij met uw spullen.

afvalscheiden

Wilt u weten welke afvalstromen in de gemeente Gennep worden gescheiden en ingezameld? Of heeft u meer informatie nodig over welk afval bij welke afvalstroom hoort? Daarover leest u op deze pagina.