Zwerfafval

Zwerfafval is een doorn in het oog van velen. Gelukkig zijn er veel inwoners die actie ondernemen. Tijdens een wandeling of bij het uitlaten van de hond nemen ze een grijper en/of een afvalzak mee. Onderweg pikken ze zo veel mogelijk zwerfafval op. Daarnaast zijn groepjes inwoners initiatieven gestart rondom de inzameling van zwerfafval in hun buurt.

Inwoner Sjaak Smits vertelt:

"Onder het mom van lekker buiten zijn en mezelf nuttig maken, begon ik een tijd geleden met het opruimen van zwerfvuil in de gemeente. Dit leverde veel positieve reacties op. Mensen staken de duim op of gaven aan dat ze ook wel wilden helpen. Hierop heb ik die mensen bij elkaar gebracht en heb ik ook een medewerker van de buitendienst uitgenodigd. We hebben een verdeling gemaakt van straten. Vanuit de gemeente hebben we grijpstokken en vuilniszakken gekregen. Na je ronde kun je de vuilniszak ergens neerzetten, een appje sturen en dan wordt deze door de buitendienst opgehaald. Het is een prachtig buurtinitiatief geworden en het werkt heel goed. Je bent gezond en nuttig bezig, je komt in contact met anderen en het geeft veel voldoening."

Help mee

Samen maken we onze gemeente schoner. Wilt u ook een steentje bijdragen? Meld u dan aan bij de gemeente. Wij nemen vervolgens contact met u op en zorgen ervoor dat u de juiste materialen ontvangt. Ook maken we afspraken over hoe de afvalzakken van het zwerfafval worden opgehaald.

Aanmelden kan door te mailen naar omgevingsloket@gennep.nl. Vermeld in uw mail uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres en vertel ons wat u nodig heeft om zwerfafval op te ruimen. Wij zullen dan zo snel mogelijk reageren.

gallerij