Vertrouwenspersonen in de jeugdhulp

Algemeen

Alle (pleeg)kinderen, (pleeg)ouders en verzorgers die te maken hebben met de jeugdhulp, hebben recht op een onafhankelijke vertrouwenspersoon. Daarvoor kunnen zij terecht bij Jeugdstem. Ondersteuning door een vertrouwenspersoon is gratis. Jeugdstem is een zelfstandige stichting; onze vertrouwenspersonen zijn niet in dienst van het jeugdteam of de gemeente.

Wat kan de vertrouwenspersoon voor u doen?

Het kan gebeuren dat u ontevreden bent over de hulp die u krijgt van het jeugdteam of de gemeente. Als u er niet uitkomt met de hulpverlener van het jeugdteam, neem dan contact op met de adviesdienst van Jeugdstem. Allereerst luisteren zij naar uw verhaal. Soms helpt dat al. In ieder geval zal de vertrouwenspersoon uw verhaal altijd serieus nemen. U wordt geïnformeerd over uw rechten en krijgt advies. Ook kan de vertrouwenspersoon u ondersteunen bij het opstellen van een klachtbrief en bij een gesprek met het jeugdteam of de gemeente.

Zo bereikt u Jeugdstem

Iedereen die te maken heeft met jeugdzorg en daar vragen over heeft, kan bij ons terecht voor informatie, advies of ondersteuning.

Telefoon: 088 555 1000. Je kunt ons gratis bellen op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur. 

Via de online chat. De chat is doorgaans geopend van maandag t/m donderdag van 16:00-20:00 uur en op vrijdag van 15:00-17:00 uur.