Val en gemeente Gennep

Interview met Val, Beleidsmedewerker Kunst en Cultuur

Wat maakte dat je bij de gemeente Gennep solliciteerde?

Ik heb Journalistiek gestudeerd omdat ik graag maatschappelijk een positieve impact wil maken op de maatschappij. Ik kwam er echter al vrij snel achter dat ik me niet thuis voelde in de freelance opdrachten en de concurrentiecultuur in de journalistiek. Om die reden had ik me ingeschreven bij een uitzendbureau en werd ik gevraagd bij de receptie van de gemeente Gennep te starten om een paar dagen ziekteverlof op te vangen. Door langdurig ziekte en het goed bevallen van twee kanten ben ik gebleven en kreeg ik op eigen verzoek al gauw de kans om ook voor andere afdelingen af en toe werkzaamheden te verrichten. 

Waarom vind je het leuk om bij gemeente Gennep te werken?

Dat is bijna te veel om op te noemen. Het is het informele in de omgang. Het prachtige centrum, waar buiten altijd iets moois is te zien. Je hebt alle voorzieningen dichtbij, zoals de bekende supermarkten, kruideniers en retailorganisaties. Je kunt na het werk gemakkelijk iets leuks gaan doen en de specialisatie kunst en cultuur die ik tijdens journalistiek al had gekozen komt nu helemaal tot haar recht. Ik voel me echt in mijn element.

Welke kansen heb je gekregen om jezelf te ontwikkelen?

Ik kreeg al heel snel de kans om administratieve en projectmatige taken op te pakken binnen het sociaal domein. Toen er een vacature voor beleidsondersteuner vrij kwam, werd ik door collega’s getipt om hier op te solliciteren. Gelukkig werd ik aangenomen en heb ik dit een jaar gedaan. Hierin kreeg ik de kans om me administratief, organisatorisch en projectmatig verder te ontwikkelen. Ik organiseerde een evenement zoals de mantelzorgmarkt. Vervolgens kreeg onze interim Beleidsmedewerker Kunst en Cultuur de kans om wethouder te worden en kwam deze vacature vrij. Gezien ik hem bij het inwerken vaker had geholpen, had hij de kwaliteiten in me gezien voor deze beleidsfunctie en me aangemoedigd om te solliciteren. Het leuke vind ik dat ik nu achteraf door het gewoon te doen kan zeggen dat ik alles kan wat mensen dachten dat ik kon, ook al zag ik het zelf op  dat moment nog niet.

Waar is de gemeente Gennep goed in?

Het is een gemeente die echt het beste probeert te doen voor haar inwoners. We hebben veel ambities en willen op alle vlakken verbeteren en niet alleen op één onderdeel. Daar gaan we samen voor zowel met het management, de beleidsmedewerkers als de mensen in de uitvoering. We doen veel goede dingen als kleine gemeente en dat maakt me trots.

Waarom zou je een trainee aanraden om bij de gemeente Gennep te komen werken?

Bij de gemeente Gennep is de belofte van doorgroeimogelijkheden geen loze belofte, die wordt hier echt waargemaakt. De organisatie is altijd op zoek om kansen te creëren om de kennis en het talent in de organisatie te houden. Het is een fijne werksfeer met mensen die je echt helpen en ondersteunen.

Hoe zou je Gennep omschrijven in een paar woorden? 

Samen staan we voor Gennep en werken we met begrip voor elkaar hard voor de gemeenschap.

Val voor het gemeentehuis