Tools om te besparen

VoorzieningenWijzer

Kunt u besparen op de maandelijkse lasten? Check het met de VoorzieningenWijzer 

Er zijn veel regelingen en toeslagen waar u mogelijk gebruik van kunt maken. Maar soms is het lastig om te achterhalen waar u precies recht op heeft. De VoorzieningenWijzer wijst u graag de weg en helpt u direct bij het aanvragen of overstappen. U kunt de VoorzieningenWijzer op datgeldtvoormij.nl/gennep zelf invullen. Zo kan u eenvoudig zien of u in aanmerking komt voor gemeentelijke regelingen of rijkstoeslagen. Ook kunt u kijken of uw zorgverzekering en energiecontract passend zijn en of u recht heeft op teruggave vanuit de inkomstenbelasting. Wist u dat huishoudens na het invullen van de VoorzieningenWijzer gemiddeld € 500 per jaar besparen? Maar misschien wel nog belangrijker: dat er weer rust en overzicht is omdat de financiën op orde zijn. 

Gratis adviesgesprek

Heeft u ondersteuning nodig? Een consulent van de Papierenbrigade kan u hierbij helpen. In een gratis adviesgesprek loopt de consulent de VoorzieningenWijzer met u door. Alleen bij uw akkoord zal de adviseur u helpen bij de aanvragen. Het adviesgesprek is vertrouwelijk. De adviseur deelt uw gegevens niet met de gemeente.

Startpunt geldzaken

Startpunt Geldzaken is een samenwerkingsverband van het Nibud. U kunt hier online geldplannen bekijken, die u helpen om meer uit uw geld te halen. Deze geldplannen zijn gratis en anoniem beschikbaar voor huishoudens in verschillende omstandigheden.

Intro Nibud-geldplannen

  • Komt u regelmatig geld tekort? Dan wijst het geldplan 'Kom uit de geldzorgen' u stap voor stap de weg om uit de zorgen te komen.
  • Wilt u elke maand geld over houden? Kijk dan naar het geldplan 'Beter rondkomen', met tips om uw inkomsten aan te vullen en op uitgaven te besparen.
  • Heeft u al geld apart gezet? Dan is de vraag of u daarmee wilt sparen, aflossen of beleggen. Elke optie heeft zijn voor- en nadelen. Het geldplan 'Sparen, aflossen of beleggen' helpt bij deze keuze.
  • Heeft u moeite om uw kinderen te bieden wat ze nodig hebben? Dan leidt het geldplan 'Rondkomen met kinderen)' u naar die regelingen die voor u van belang kunnen zijn.
  • Wilt u voorkomen dat uw (klein)kinderen een hoge studieschuld oplopen? Kijk dan op het geldplan 'Studie (klein)kinderen'.