Toekomstvisie

Algemeen

Hoe ziet Gennep eruit in 2040? Honderden inwoners, ondernemers, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en bestuurders hebben meegedacht over deze vraag. Met als resultaat de toekomstvisie: Geliefd Gennep. “Deze visie is geen eindresultaat. Het is een inspiratiedocument met de belangrijkste waarden voor Gennep", aldus burgemeester Hans Teunissen. In 2040 is gemeente Gennep groen, gezellig, gastvrij, goed bereikbaar en bovenal: geliefd!

Gennep in 2040

Iedereen voelt zich thuis in Gennep. Mensen kijken naar elkaar om, nemen initiatief en verantwoordelijkheid. Er heerst grote gemeenschapszin en het verenigingsleven floreert dankzij betrokken vrijwilligers en ondernemers die hun steentje bijdragen.

Of je nu vanuit Nijmegen, Cuijk, Goch of Venlo komt; Gennep is perfect bereikbaar met innovatieve oplossingen voor duurzaam (deel)vervoer. Bij aankomst word je begroet door een gastvrije gemeenschap en een groen, divers landschap met aandacht voor klimaat en biodiversiteit.

De kernen van Gennep zijn levendig, met een rijke cultuurhistorie en gezellige restaurants en winkels. Gennep trekt veel dagjesmensen en toeristen. Het ondernemersklimaat is goed en er zijn voldoende betaalbare en energie neutrale woningen voor jonge gezinnen, maar ook woonhofjes en mantelzorgwoningen. Kortom, in 2040 is Gennep een geliefde gemeente om in te wonen, werken en recreëren.

Toekomstvisie 2040 'Geliefd Gennep'

Bekijk hier

Voor en door Gennepenaren

Inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en bestuurders die een bijdrage wilden leveren aan de visie, konden dit doen tijdens diverse bijeenkomsten. Maar ook op straat, in persoonlijke gesprekken en met een enquête werden veel wensen verzameld.

Burgemeester Teunissen: “Ik ben er trots op dat zoveel mensen hebben meegedacht. Ook veel jongeren, die volwassen zijn in 2040. Zij hebben bijvoorbeeld een duidelijke mening over duurzaamheid en hoe zij willen wonen. De toekomstvisie is een inspiratiedocument voor dit soort nieuwe ideeën en initiatieven. In de uitvoering willen we de samenleving nauw blijven betrekken. 2040 lijkt misschien nog ver weg, maar om daar te komen moeten er veel keuzes gemaakt worden.”

Afbeeldingen

Animatievideo

Gennep 2040 Droomscenario