Starterslening

Algemeen

Een eerste woning kopen is een spannend moment. Als starter oriënteert u zich op de woningmarkt en weegt u alle keuzes af. Heeft u een droomwoning gevonden, maar lukt het niet om de woning te financieren? Dan kan de gemeente u wellicht helpen met de Starterslening. Daarmee kunt u het verschil tussen de prijs van de woning en het bedrag dat u bij de bank kunt lenen overbruggen.

Wanneer komt u in aanmerking voor een Starterslening?

Om in aanmerking te komen voor een Starterslening bij de gemeente Gennep, moet u voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • U bent ouder dan 18 jaar en heeft bij het aanvragen van de lening de leeftijd van 40 jaar nog niet bereikt. Vraagt u de lening met een partner aan? Dan gaan we uit van de leeftijd van de jongste aanvrager.
  • U heeft niet eerder een eigen woning in bezit gehad. Vraagt u de lening met een partner aan? Dan geldt deze voorwaarde voor beide aanvragers.
  • De koopwoning heeft een totale koopsom van maximaal € 280.000, exclusief bijkomende kosten.
  • De aanvrager van de Starterslening moet in de woning, waarvoor een lening wordt aangevraagd, gaan wonen.
  • Eerder bestond er een maximale inkomensgrens voor een starterslening, maar deze eis is begin dit jaar afgeschaft.

Kunt u de Starterslening combineren met andere regelingen?

De Starterslening wordt in principe wel verstrekt in combinatie met: Brederode Koopregeling, Koopcomfort, Koopgarant, Koopinstapregeling, Koopstart, Kopen met Korting, Kopen naar wens, Pré Koopregeling en Regionaal grondbezit.

De Starterslening wordt niet verstrekt in combinatie met: Aankoopregeling BM van Houwelingen, Betaalbare koopwoning Zaanstad, Grondvermogen, Koop Goedkoop, Slimmer Kopen en Startersrente regeling.

De Starterslening is alleen mogelijk in combinatie met Duokoop, indien de gemeente hiermee akkoord gaat. In dat geval opent de gemeente hier een aparte regeling voor: SVn Starterslening met Duokoop.  

Wilt u meer weten over het combineren van de Starterslening? Kijk dan op www.svn.nl/nhg.

Voldoet u aan alle voorwaarden? Vraag een toewijzingsbrief aan

Voor de aanvraag van een Starterslening heeft u een voorwaardelijke toewijzing nodig. Deze toewijzingsbrief verstrekt de gemeente Gennep. Om een toewijzing te kunnen verstrekken, heeft de gemeente enkele gegevens van u nodig. Vul hiervoor het aanvraagformulier onderaan deze pagina in en stuur deze digitaal op naar gemeente@gennep.nl.

Wat moet u doen na ontvangst van een toewijzingsbrief?

Nadat u van de gemeente Gennep een toewijzingsbrief heeft ontvangen, vraagt u online bij de Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) de Starterslening aan. 

Heeft u vragen?

Voor vragen over de Starterslening of de toewijzingsbrief kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de gemeente Gennep via 0485 49 41 41 of stuur een e-mail naar gemeente@gennep.nl.