Regelingen voor volwassenen

Sporten of culturele activiteiten voor volwassenen

Wat houdt de regeling in?

Het Volwassenenfonds Limburg betaalt de contributie of het lesgeld voor volwassenen (18+) met te weinig geld om lid te worden van een club. 

Hoe werkt het?

Een intermediair kan namens u aanmelden. Dit is bijvoorbeeld iemand van Team Toegang, een beweegcoach of een hulpverlener. Kijk op www.volwassenenfonds.nl/deelnemers/gennep/ voor meer informatie. 

Waar kan ik de regeling aanvragen?

Op de pagina Aanvraagprocedure en aanvraagformulieren vindt u meer informatie over het aanvragen van deze regeling. 

Folder

Flyer Volwassenenfonds Sport & Cultuur

Aanvullende zorgverzekering 

Op 1 januari 2024 stopt de regeling aanvullende zorgverzekering. Dat betekent dat u geen aanvraag meer kunt indienen vanaf 2024. Als u nog niet het hele bedrag van de regeling heeft ontvangen in 2023, dan kunt in 2024 dit nog wel voor het jaar 2023 aanvragen. U kunt vanaf 2024 wel gebruik maken van de collectieve zorgverzekering. Klik hier voor meer informatie. 

Regeling chronisch zieken, ouderen en gehandicapten 

Wat houdt de regeling in?

U kunt deze regeling aanvragen indien u een laag inkomen en meerkosten heeft in verband met chronische ziekte, handicap of ouderdom. U komt in aanmerking als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

  1.  U lijdt aan een medische en/of psychisch objectiveerbare aandoening of gebrek; 
  2.  Er is geen uitzicht op genezing of herstel; 
  3.  U bent daardoor beperkt in uw dagelijks functioneren; 
  4.  Uw beperking kan niet met gangbare hulpmiddelen worden opgelost. 

Daarnaast is het van belang dat u door uw chronische ziekte, ouderdom of handicap meerkosten heeft gemaakt die niet elders vergoed worden. Deze meerkosten kunnen tot maximaal € 484,- per persoon per jaar vergoed worden. Voor reiskosten kan echter maximaal € 250,- per persoon per jaar vergoed worden en voor dieetkosten kan maximaal € 240,- per persoon per jaar vergoed worden.

Hoe werkt het?

U vraagt deze regeling bij de gemeente aan. Op de pagina Aanvraagprocedure en aanvraagformulieren vindt u meer informatie over de aanvraagprocedure. 

Waar kan ik de regeling aanvragen?

Op de pagina Aanvraagprocedure en aanvraagformulieren vindt u meer informatie over het aanvragen van deze regeling.