Openbaar vervoer

Algemeen

Het openbaar vervoer in de Gemeente Gennep bestaat uit een aantal buslijnen. Momenteel rijden in Gennep bussen van Arriva, Breng en Conexxion, omdat een aantal buslijnen de provinciale grenzen overschrijden.

Busstation Gennep

Het centrale busstation (en OV-knooppunt) van de gemeente ligt aan de Brabantweg in Gennep.
Hier stoppen de buslijnen 421 (Belbus), 83, 84 en 92. 

Voor actuele reisinformatie kunt u terecht op de volgende websites:

Omnibuzz regiotaxi

Wanneer u zich niet of onvoldoende lokaal kunt verplaatsen door bijvoorbeeld ziekte, een beperking of ouderdom, dan kunt u mogelijk een vervoersvoorziening vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) krijgen. Deze kan bestaan uit het tegen een gereduceerd tarief gebruik maken van de regiotaxi, inmiddels Omnibuzz.

Voor informatie kunt u terecht op de pagina Regiotaxi op deze website.

Wensbus Gennep

De Wensbus is er voor iedereen, jong en oud. Vooralsnog rijdt de bus in Ottersum, Ven-Zelderheide, Heijen en Milsbeek. Doel is het leefbaar houden van de kleine kernen of wijken door het bieden van laagdrempelig maatwerkvervoer, bijvoorbeeld naar het busstation, naar familie of naar de supermarkt. 
Buiten de gemeente Gennep is het mogelijk vervoerd te worden van en naar het zorgcentrum Madeleine en het ziekenhuis in Boxmeer.

De kosten voor ritten in de gemeente Gennep zijn  € 1,50 p.p. en voor ritten naar Boxmeer € 2,50 p.p.
Een rit reserveren kan tot uiterlijk 1 dag van tevoren, op maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur, via telefoonnummer: 06-14706405.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.wensbusgennep.nl.