Mees en gemeente Gennep

Interview met Mees van communicatie 

Wat maakte dat je bij de gemeente Gennep solliciteerde?

Ik ben afgestudeerd als journalist en heb in de tussentijd gefreelancet. Ik miste de vastigheid en het werken in een team. Mijn vader, ook werkzaam bij de gemeente Gennep, suggereerde dat de gemeente Gennep misschien iets voor mij zou zijn. Het leek mij een goede kans om mezelf verder te ontwikkelen door met communicatie bezig te zijn, in de breedste zin van het woord.  

Waarom vind je het leuk om bij gemeente Gennep te werken?

Het is heel anders dan ik gewend was, aangezien ik als freelancer vooral alleen werkte. Hier ervaar ik een grote mate van betrokkenheid en Limburgse gastvrijheid. Het is hier niet alleen maar “hoi” en “doei”. Mensen zijn altijd bereid om te helpen en het gesprek aan te gaan.

Welke kansen heb je gekregen om jezelf te ontwikkelen?

Ik heb veel geleerd over doelgroepsgericht schrijven. De ondernemersnieuwsbrief is bijvoorbeeld heel anders dan communicatie voor inwoners of jongeren via social media. Ook leerde ik dingen waar ik voordat ik bij de gemeente werkte nooit van had gehoord. Je krijgt hier echt de kans om te groeien. 

Waar is de gemeente Gennep goed in?

De verantwoordelijkheden liggen laag in de organisatie. Het is hier niet hiërarchisch in de zin van "de baas zegt doe dit en dan doe je dat". Je krijgt ruimte om zelf invulling te geven aan je werk. Dat betekent overigens niet dat je niet wordt begeleid. Er is altijd ondersteuning.

Waarom zou je een trainee aanraden om bij de gemeente Gennep te komen werken?

Er werken best veel jongeren, maar er zijn ook collega’s met heel veel ervaring waarbij je terecht kunt en van wie je veel kunt leren. Die combinatie van mensen van je eigen leeftijd en mensen met veel ervaring bevalt me erg goed. 

Hoe zou je Gennep omschrijven in een paar woorden? 

Ruimte voor ontplooiing, betrokkenheid en gezelligheid.

Mees voor de deur van het stadhuis