Kringloopgoederen

Algemeen

Kringloopgoederen zijn goederen die nog een tweede ronde meekunnen. U kunt daarbij denken aan bankstellen en kasten, maar ook kleding, fietsen, speelgoed of serviesgoed dat nog geschikt is voor hergebruik. Zolang de spullen maar niet kapot zijn en schoongemaakt kunnen worden.

Kringloopgoederen thuis op laten halen

Vanaf 1 januari 2018 werkt de gemeente samen met Stichting Mage, die u kunt benaderen voor het laten ophalen van uw kringloopgoederen.

Contactgegevens Stichting MaGe

De kringloopgoederen die worden opgehaald door Stichting MaGe, worden meegenomen ten behoeve van de kringloopwinkel aan de Grote Heeze in Heijen. In deze winkel kunnen mensen met een kleine en een grote portemonnee winkelen naar mooie koopjes. Van de opbrengst organiseert de stichting laagdrempelige activiteiten voor mensen uit de gemeente Gennep, die gebruikmaken van het minimabeleid. De stichting heeft het maken van winst uitdrukkelijk niet ten doel. Wilt u meer weten over Stichting Mage of de kringloopwinkel bezoeken, kijk dan ook eens de website www.kringloopmage.nl of www.stichtingmage.nl.

Om een afspraak te maken voor het gratis ophalen van uw goederen door Stichting MaGe, belt u 06 - 31 31 91 21.

Kringloopwinkel Stichting Mage
Groote Heeze 34
6598AV Heijen

Openingstijden winkel:

vrijdag13.00 - 17.00 uur
zaterdag13.00 - 17.00 uur
zondag13.00 - 17.00 uur

Textiel/kleding

De gemeente Gennep heeft sinds enkele jaren een samenwerking met Intos en de Kledingbank Limburg voor het inzamelen van textiel. Intos zorgt voor het leegmaken van de containers en sorteert alles uit. Welke kleding is geschikt voor een tweede ronde? Deze stukken gaan naar de Kledingbank om na wassen, controleren en eventueel repareren, uitgegeven te worden aan gezinnen met een minimuminkomen. Alle overige textiel wordt gesorteerd op herbruikbaarheid en wordt verkocht (Nederland en buitenland). Dat wat echt vies, kapot of niet compleet is, wordt hergebruikt door bijvoorbeeld de auto-industrie.
Alle textiel die u in de zak doet, krijgt dus een tweede leven!

Met de opbrengsten van het verkochte textiel kan Intos mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek bieden. Zo is afval een perfect middel om deze mensen actief aan het werkproces te laten deelnemen.

Locaties kledingcontainers

PlaatsAdres
Gennep2e Dwarsweg
GennepEuropaplein
GennepHet straatje
GennepPicardie
GennepWilhelminaplein
GennepWillem Boyeweg
HeijenGrote Heeze
HeijenNieuwwijkstraat
MilsbeekSchuttersplein
OttersumSint Josefplein
Ven-Zelderheide          Kerkvonder