Hulp bij het vinden van een baan

Inleiding

Krijgt u een bijstandsuitkering? Dan verwachten we dat u daar iets voor terugdoet. U moet er bijvoorbeeld alles aan doen om zo snel mogelijk betaald werk te vinden. De gemeente kan u daarbij helpen.

U moet meewerken aan de hulp die de gemeente u oplegt of aanbiedt. De gemeente mag u bijvoorbeeld vragen om nieuwe vaardigheden te leren. Of om te gaan werken met behoud van uitkering. Kijk op de website van de Rijksoverheid aan welke verplichtingen u moet voldoen om een bijstandsuitkering te ontvangen. Houdt u zich niet aan deze verplichtingen? Dan kan de gemeente uw uitkering verlagen of stopzetten. U kunt ook een boete krijgen. Of u moet uw ontvangen uitkering terugbetalen.

INTOS

INTOS in Heijen kan u helpen bij het vinden van een baan. Zij hebben contact met meer dan 30 werkgevers en ondernemers in de regio.

Lukt het u niet om betaald werk te vinden? Dan kijken we hoe u op een andere manier bij kunt dragen aan de samenleving. Bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk te doen.

Vrijwilligerswerk

Wilt u zelf al op zoek gaan naar vrijwilligerswerk? Kijk dan eens op de Vrijwilligersvacaturebank Gennep. Op deze website staan diverse vacatures en activiteiten , waarmee u een actieve bijdrage kunt leveren aan de samenleving.