Grof huis- en tuinafval

Grof huis- en tuinafval kan te groot of te zwaar zijn voor de restafvalcontainer. Dit soort afval kunt u naar het milieustation brengen.

 Wanneer u grofhuishoudelijk afval zoals meubilair, metaal en woningtextiel zoals gordijnen of vloerbedekking niet zelf naar het milieustation kunt brengen, kunt u dit ook laten ophalen aan huis.

Let op: bouw-, sloop- en chemisch afval worden niet aan huis ingezameld. Ook matrassen kunnen niet thuis worden opgehaald vanwege recycling. Ze moeten naar het milieustation gebracht worden om te voorkomen dat ze worden verbrand.

Inzameldata

Iedere eerste donderdag van de maand wordt tegen betaling grof huisafval opgehaald aan huis. U moet zich hiervoor uiterlijk drie werkdagen voor de inzamelronde aanmelden via telefoonnummer 0800 221 0014. De kosten bedragen € 22,50 voor de eerste 2m³ en daarna € 12,- voor elke extra m³. Na aanmelding ontvangt u de aanbiedvoorschriften.

Grof tuinafval kan tegen een tarief van € 7,50 per 2m³ naar het milieustation gebracht worden. Als u het liever aan huis laat ophalen, kan dat ook. De kosten zijn dan € 15,- voor de eerste 2m³ en € 7,50 voor elke extra m³. De inzameling vindt plaats op de eerste donderdag van de maand. Ook hiervoor moet u zich uiterlijk drie werkdagen vooraf aanmelden via 0800 221 0014.