De Heikant

Dichterbij, Parkvisie en de gemeente Gennep gingen in 2008 de samenwerking aan voor het realiseren van een nieuwe woonbuurt in de wijk De Heikant in Gennep-Zuid. De afgelopen jaren is het bouwprogramma voor Dichterbij grotendeels gerealiseerd. Medio 2012 zijn de partijen samen tot inzicht gekomen dat de oude plannen op het gebied van woningbouw niet meer passen in deze tijd. Daarom is een nieuwe visie voor het gebied uitgewerkt.

Parkwijk voor iedereen

Het gebied is sinds jaar en dag het thuis voor de stichting Dichterbij en haar bewoners. Te weinig andere mensen bezoeken en waarderen het gebied. Het gebied heeft veel potentie als groen en aantrekkelijk onderdeel van de kern Gennep, tussen stad en buitengebied. De natuur in het gebied ligt aan de basis van de nieuwe visie. De Heikant wordt een nieuwe parkwijk, waar iedereen welkom is en kan ontspannen. Om de plannen te realiseren is een kwaliteitsimpuls in toegankelijkheid en beleving noodzakelijk. Enerzijds wordt dit mogelijk gemaakt door fysieke ingrepen, maar de visie richt zich vooral op het creëren van verbondenheid tussen mensen in het gebied.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met projectleider Martin van Dolderen van gemeente Gennep via  (0485) 49 41 41 of m.vandolderen@gennep.nl.