Zorg en ondersteuning

Coronavirus op een eenvoudige manier uitgelegd

Op de website corona.steffie.nl legt uitleghulp Steffie moeilijke informatie over het nieuwe coronavirus op een eenvoudige manier uit. De website is speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking. De website is gemaakt in opdracht van de Rijksoverheid. Met de website wil de bekende webhulp Steffie voorzien in de groeiende vraag naar betrouwbare en begrijpelijke informatie voor kwetsbare doelgroepen, zoals mensen met een licht verstandelijke beperking en laaggeletterden.

Aangepaste werkwijze Team Toegang

De werkwijze van Team Toegang verandert tijdelijk vanwege het coronavirus. We volgen daarbij de richtlijnen van de GGD en Veiligheidsregio Limburg-Noord. We beperken huisbezoeken aan kwetsbare personen. Om gezondheidsrisico's te beperken zullen medewerkers van Team Toegang de gesprekken met inwoners - waar mogelijk - telefonisch voeren. We werken en vergaderen zo veel mogelijk op afstand. Daarom vragen we inwoners om aanvragen bij voorkeur telefonisch of via de website in te dienen. We hopen hiervoor op uw begrip. Deze maatregel geldt in ieder geval tot en met 19 mei 2020.

Team Toegang is telefonisch rechtstreeks te bereiken op 0485 – 49 41 44. Op maandag tot en met donderdag van 8.30 uur tot 12.30 uur en op vrijdag van 8.30 uur tot 12.00 uur.

Dorps- en wijkondersteuners

Elke kern of wijk in gemeente Gennep heeft een dorpsondersteuner of wijkondersteuner. Deze professionals zijn coördinerende en ondersteunende sleutelfiguren uit het betreffende dorp of de wijk. Ze gaan in gesprek met de inwoner die een ondersteuningsvraag heeft. Samen zoeken zij naar een oplossing in de buurt.

Lees meer