Zelf energie besparen

Wist u dat u met een kleine investering vaak honderden euro’s per jaar kunt besparen op uw energierekening? Door slimme energiemaatregelen te nemen gaan uw kosten omlaag. Bovendien bevordert dit uw wooncomfort.

Als gemeente zorgen we er graag samen met u voor dat u nog fijner én milieubewuster kunt wonen. Het 100% verduurzamen van het energieverbruik is één van de opgaven die we als gemeente hebben. Een eerste stap daarin is het besparen van energie. Om dat te bereiken staan er in 2021 een aantal acties en activiteiten op het programma.

EnergieWebinar

Op maandag 26 april organiseerde gemeente Gennep en Stichting Buurkracht een EnergieWebinar. Ruim 60 inwoners kregen tijdens dit webinar tips om energie te besparen.

Groene Bon

Gemeente Gennep start een campagne om inwoners te helpen bij het besparen van energie. Inwoners kunnen gebruikmaken van Groene Bonnen om energiebesparende maatregelen te nemen.

Warmtescans

1.200 geselecteerde woningen in de gemeente krijgen in het kader van energiebesparing een gratis warmtescan. Met een speciale warmtecamera worden ’s avonds foto’s van gevels gemaakt, waarop warmtelekken zichtbaar zijn. De warmtescans vormen de basis voor een adviesrapport, dat de bewoners van de geselecteerde huizen gratis in de brievenbus krijgen.