WoonHulp WijkLeerbedrijf zoekt nieuwe studenten

In januari 2022 startte het WoonHulp WijkLeerbedrijf Gennep. Een initiatief dat deelnemers met een afstand tot de arbeidsmarkt opleidt en begeleidt naar een ondersteunende baan in de zorg. Het WoonHulp WijkLeerbedrijf is nu op zoek naar nieuwe studenten.

Het WoonHulp WijkLeerbedrijf is er voor alle inwoners van Gennep die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De hulp die vanuit het WoonHulp WijkLeerbedrijf wordt gegeven is informeel. Dat wil zeggen dat het hulp is die ook door een familielid, buren of vrienden gegeven kan worden. Helaas heeft niet iedereen deze mogelijkheid. Denk aan samen boodschappen doen, een wandeling of praatje maken of hulp bij het huishouden. Het mes snijdt dus aan twee kanten: wijkbewoners krijgen hulp die zij nodig hebben en de deelnemers doen werkervaring op, ronden op deze manier hun opleiding af en vinden hun weg naar de arbeidsmarkt bij één van de aangesloten zorgpartners.

Wilt u graag een opleiding volgen tot WoonHulp? Neem dan contact op met Nicole Derks via 06-44061872. Meer informatie vindt u op www.calibrisadvies.nl/woonhulpwijkleerbedrijfgennep.