Weer Kaarsjesavond in Gennep

Na een afwezigheid van 2 jaar door het coronavirus, vindt op woensdag 21 december van 19.30 tot 20.15 uur weer de Kaarsjesavond plaats op de Markt in Gennep.

Tijdens de Kaarsjesavond zingen bezoekers samen bekende kerstliederen. Harmonie Unitas et Fidelitas en het Genneps Vocaal Ensemble begeleiden het publiek. Verder spreken burgemeester Hans Teunissen en de vertegenwoordigers van de verschillende geloofsgemeenschappen in Gennep een korte vredeswens uit. De gebouwen rondom de Markt worden tijdens de Kaarsjesavond slechts verlicht door kaarslicht, wat voor een bijzondere sfeer zorgt.

Kortste dag van het jaar

De Kaarsjesavond vindt altijd plaats op 21 december, de kortste dag van het jaar. Daarna worden de dagen weer langer en met kerstmis in het verschiet kijkt de wereld uit naar licht in donkere tijden.

17e editie

Sinds 2004 kent Gennep de Kaarsjesavond. De Kaarsjesavond van dit jaar zou dus feitelijk de 19de editie moeten zijn. Doordat de edities 2020 en 2021 vanwege corona uitvielen gaat de editie van 2022 echter de boeken in als nummer 17.