Voorwaarden Starterslening aangepast

Sinds 2014 biedt de gemeente Startersleningen aan. Sindsdien zijn er 75 Startersleningen verstrekt in de gemeente. Sinds 2014 is er op de woningmarkt wel veel veranderd. Als gemeente proberen we de Starterslening steeds zo aan te passen dat deze past bij de woningmarkt van deze tijd.

Wat is er veranderd aan de voorwaarden?

Eerder kwamen alleen woningen met een koopsom tot € 245.000 in aanmerking voor een Starterslening. Omdat deze woningen er in onze gemeente weinig zijn, is besloten om dit te verhogen naar een koopsom van maximaal € 280.000. In overeenstemming met de koopsom is het maximaal te lenen bedrag verhoogd naar maximaal 20% van de verwervingskosten, met een maximum van € 56.000 per lening.  

Wat is een starterslening?

Een eerste woning kopen is een spannend moment. Als starter kijkt u rond op de woningmarkt en weegt u alle keuzes af. Heeft u een droomwoning gevonden, maar lukt het niet om de woning te financieren? Dan kan de gemeente u wellicht helpen met de Starterslening. Daarmee kunt u het verschil tussen de prijs van de woning en het bedrag dat u bij de bank kunt lenen overbruggen.

Kijk voor meer informatie of het aanvragen van een Starterslening op www.gennep.nl/starterslening.