Verkeersveiligheid Spoorwegje

Gemeente Gennep gaat de verkeersveiligheid op het Spoorwegje en rondom de rotonde Brabantweg/Spoorstraat/Heijenseweg verbeteren. Op 12 januari was er een waardevolle informatieavond voor omwonenden van het Spoorwegje. Tijdens deze avond werden de plannen met hen besproken.

We maken van het Spoorwegje een fietsstraat. Daardoor heeft doorgaand fietsverkeer straks voorrang tussen de fietstunnel onder de Weverstraat en de rotonde. Ook worden verschillende maatregelen genomen om de veiligheid rond de rotonde te verbeteren. Zo worden de oversteekplaatsen gelijkvloers gemaakt, om de oversteek voor mindervaliden te verbeteren. Daarnaast verandert de asfaltkleur op sommige plaatsen, waardoor de verkeerssituatie duidelijker wordt. Tot slot worden de aanduidingen op de weg verbeterd. 

Voor de uitvoering van de werkzaamheden rond de rotonde is het helaas noodzakelijk om de paardenkastanjeboom op de hoek van de Spoorstraat en de Brabantweg te kappen. Dit is ook beter voor de verkeersveiligheid, want de boom belemmert het zicht op de rotonde en staat in de weg bij een veilige oversteek voor rolstoelen. Herplanten is niet mogelijk, want de kwetsbare wortelzone raakt door het graafwerk teveel beschadigd. Daarom compenseren we de kap van deze boom door twee nieuwe bomen te planten. De locatie voor deze bomen is nog niet bekend.

De werkzaamheden aan het Spoorwegje en de rotonde vinden plaats in de zomer van 2023. De boom wordt eerder gekapt, vanwege het broedseizoen dat op 15 maart start. Wilt u meer informatie over het project? Kijk dan op www.gennep.nl/spoorwegje