Stembureauleden gezocht

Algemeen

Op 22 november 2023 zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Gemeente Gennep zoekt stembureauleden en tellers die willen helpen tijdens de verkiezingen.

Wat is er veranderd?
Na aanleiding van de vorige verkiezingen hebben we een aantal fundamentele wijzigingen doorgevoerd, namelijk:

- Centraal tellen. In de avond wordt er op partijniveau geteld, en niet op kandidaatniveau. Een dag later worden de stemmen officieel geteld op een tellocatie door een aangewezen telteam. Hierdoor worden de stembureauleden en voorzitters op de dag van de verkiezingen ontzien in het telproces, en zijn ze een stuk vroeger klaar.

- Uitbreiding stembureauleden. We gaan weer terug naar de bezetting zoals we die tijdens de coronapandemie hebben gehanteerd, namelijk vier stembureauleden per ploeg. Dus naast een (plaatsvervangend)voorzitter zijn er geen twee maar drie stembureauleden per shift aanwezig. Hierdoor hebben de stembureauleden meer ruimte en flexibiliteit op de dag van de stemming, en zijn er in de avond meer mensen om het (verkorte) telproces in goede banen te leiden.

Wilt u één of meerdere dagdelen zitting nemen op een stembureau? Meld u dan aan via onderstaande knop. Vanzelfsprekend staat er een vergoeding tegenover uw inzet.

E-learning

Om u voor te bereiden op uw taken vragen we u een E-learning te volgen. Het succesvol afronden van deze E-learning is een voorwaarde om u te benoemen tot stembureaulid.