Roeien voor bevrijding

Op 29 augustus arriveren de roeiers van de Dutch Marines Rowing Challenge bij de Loswal in Gennep. Ze roeien een sponsorprestatietocht van 358 km van Maastricht naar Rotterdam. De roeiers zijn afkomstig uit geüniformeerde beroepen, zoals politie, brandweer, BOA's, ambulancediensten en defensie. Het goede doel dat ze ondersteunen is het verbeteren van behandelmethoden voor mensen met PTSS, waar alle bemanningsleden van de sloepen in hun beroep mee te kregen.

De aankomst in Gennep wordt ondersteund door de gemeente en de Veteranen Vereniging Noord Limburg. Burgemeester Hans Teunissen zal de roeiers verwelkomen in Gennep en toespreken. Vervolgens gaan roeiers per bus naar Milsbeek, waar een korte plechtigheid met bloemlegging zal plaatsvinden op het War Cemetery. U bent van harte uitgenodigd om zowel in Gennep als in Milsbeek de roeiers te steunen en aan te moedigen tijdens hun prestatietocht.

Programma

10.00 - 10.45 uur: Verzamelen op de Loswal
11.00 uur: Geplande aankomst van de roeiers 
12.00 uur: Vertrek naar War Cemetery in Milsbeek 
12.40 uur: Ceremonie op War Cemetery 
13.10 uur: Einde van de ceremonie

Verkeersmaatregelen

Het laatste deel van de Veerstraat is voor deze gelegenheid niet toegankelijk voor autoverkeer. Verkeersregelaars regelen het verkeer. In Milsbeek is parkeren aan de Kerkstraat gereserveerd voor Roei Challenge voertuigen.