Verkeersmaatregelen

De Vierdaagse wandelaars die 40 km lopen, komen op donderdag 18 juli 2019 door Milsbeek en de 50 km-lopers komen daarnaast ook door Gennep en Ottersum. Daarom worden er in deze drie kernen van de gemeente verkeersmaatregelen genomen.

Waar moet u aan denken?

  • Zorg als omwonende van de route dat de auto op donderdag 18 juli van 06.00 tot 13.00 uur buiten het parcours staat. Deze locaties en bijbehorende maatregelen worden vooraf aangegeven met borden.
  • Bedrijven gelegen aan de route dienen er rekening mee te houden dat zij deze ochtend niet bevoorraad kunnen worden.
  • Op alle zijwegen aan de route worden één of meerdere dranghekken met een ‘Verboden Toegang’ bord geplaatst. Op diverse kruisingen en bij de oversteekplaatsen voor de wandelaars regelen politie en verkeersregelaars het verkeer.
  • De N271-Rijksweg en de N291-Kleefseweg blijven bereikbare uitvalswegen. De Kleefseweg is echter ter hoogte van Ottersum afgesloten en daarom uitsluitend bereikbaar via een omleidingsroute.

De routes in het kort

  • 40 km route: Helweg, Langstraat, Zwarteweg, Holleweg, Neutraleweg, Grafwegen.
  • 50 km route: Helweg, Langstraat, Kerkstraat, Sprokkelveld, Smelenhof, Smelenberg, Genneperhuisweg, Maaskempweg, ’t Straatje, langs stadsmuur, Zandstraat, Markt, Niersstraat, Nijmeegseweg, Kleine Weg, St Jansstraat, Eikenwal, Bredeweg, Aaldonksestraat, Hoevensestraat,  Panovenstraat, Horsedwarsweg, Horsestraat, Ringbaan,  Zwarteweg, Holleweg, Neutraleweg, Grafwegen.

Hieronder vindt u een kaartje met de verkeersmaatregelen voor het centrum van Gennep.
Onderaan deze pagina kunt u een grote kaart downloaden met de verkeersmaatregelen en omleidingen geldend binnen de gemeente Gennep rond de Vierdaagse.

Omleiding buslijn 83

In verband met de doortocht van de Vierdaagse rijdt bus 83 (richting Nijmegen/Venlo) op donderdag 18 juli niet door het centrum van Gennep en niet door Ottersum. Lijn 83 rijdt rijdt dan via een omleiding; vanaf het busstation Gennep via de Brabantweg en N271 naar Milsbeek, Drie Kronen en pakt daar de reguliere route weer op.

Bereikbaarheid gemeentekantoor donderdag 18 juli

Op donderdag 18 juli 2019 is parkeren nabij het gemeentekantoor -zeker in de ochtend- niet mogelijk vanwege de afzettingen voor de Vierdaagse. De dichtstbijzijnde parkeergelegenheid is op het Europaplein en het parkeerterrein bij 't Straatje, voor de supermarkt van Jan Linders (let op Blauwe Zones).