Vergunningen

Wat zijn tijdens de Vierdaagse de mogelijkheden voor ondernemers (en particulieren) en waarvoor dient u een vergunning aan te vragen?

Wel of geen vergunning aanvragen

Sinds 2015 is er alleen nog voor de verkoop van goederen een vergunning nodig. Het gaat hier doorgaans om commercieel  ingerichte kramen waar zowel lopers als toeschouwers eet- en drinkwaren kunnen kopen. Het is verboden zonder vergunning van het college een standplaats in te nemen of te hebben.
Voor het inrichten van een verzorgingspost of het gebruiken van een muziekinstallatie hoeft u geen vergunning meer aan te vragen. Wel dient u aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Meer informatie en voorwaarden vindt u in de beleidsregels doortochten Nijmeegse Vierdaagse.

Natuurgebied Genneperhuis

Het is niet toegestaan iets te organiseren of te verkopen in het Natuurgebied Genneperhuis (tussen Bloemenstraat en Maaskempweg). Er wordt dan ook geen enkele vergunning voor dat gebied verleend.

Meer informatie en aanvragen standplaats

Meer informatie over het aanvragen van een standplaats en het aanvraagformulier voor een standplaats tijdens de Vierdaagse vindt u op de speciale productpagina Standplaats.