Sluit venster x

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen.

Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Martinustoren toont rijke geschiedenis Gennep

De Martinustoren is ingericht als interactief bezoekerscentrum. De vijf verdiepingen laten de bezoeker kennismaken met de rijke geschiedenis en het landschap van de gemeente Gennep en omstreken. Op de bovenste verdieping heeft u een prachtig uitzicht over het historisch centrum en het Niersdal. De toren wordt beheerd door vrijwilligers en is iedere dag gratis te bezichtigen van 10.00 tot 17.00 uur.

Voor de restauratie in 2012 was de neogotische Martinustoren uit 1869 onderdeel van de oude St.-Martinuskerk en is ontworpen door Pierre Cuypers, ook bekend van het Rijksmuseum in Amsterdam. Tijdens WOII werd de kerk zodanig beschadigd dat alleen de toren kon worden behouden.

Website Martinustoren

Zie ook de website van de Martinustoren voor uitgebreide informatie over de geschiedenis van Gennep en omgeving, bezienswaardigheden en wandel- en fietsroutes: www.martinustoren.nl.

Bouwplaat Martinustoren

Voor de Open Monumentendag 2016 is een bouwplaat van de Martinustoren gemaakt. U kunt deze bouwplaat onderaan deze pagina uitprinten en (met uw kinderen/kleinkinderen) inkleuren en in elkaar zetten.

Martinustoren en stadsmuur