Sluit venster x

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Keramiekgemeente Gennep

Al vanaf de Romeinse tijd zijn in deze streek veel pottenbakkers actief. Ze vonden hier alles wat ze nodig hadden: klei in de uiterwaarden, sprokkelhout in het Reichswald en op de Sint-Jansberg, en rivieren (handelswegen) zoals de Niers en de Maas.

Tot het begin van de twintigste eeuw maakten de pottenbakkers vooral gebruiksaardewerk in de Nederrijnse traditie. Tegenwoordig ligt het accent vooral op keramische kunst en design.

Pottenbakkerijen in Milsbeek

Met name in de kern Milsbeek vindt u een aantal pottenbakkerijen die open zijn voor publiek en waar workshops worden gegeven.

Pottenbakkerij en galerie 'De Olde Kruyk'
Oude Baan 26
6596 DE Milsbeek
Tel. 0485 514048
www.oldekruyk.com

Museum 'de Oude Pottenbakkerij'
Rijksweg 22
6596AB Milsbeek
Tel. 0485-513767
www.deoudepottenbakkerij.nl

Internationale keramiekmanifestatie Keramisto

Keramisto biedt al meer dan 25 jaar een schitterend aanbod aan keramiek in al zijn verschijningsvormen. Een manifestatie met internationale allure, voor ervaren professionals en startende liefhebbers.
Topkeramisten uit heel Europa tonen hun meest actuele werk, en laten u kennis maken met de nieuwste technieken en trends.
Keramisto vindt ieder jaar plaats in Milsbeek.
Zie ook: www.keramisto.nl.

Keramiekmuur Gennep

In mei 2016 werd de Keramiekmuur in het centrum van Gennep geopend, bij het Jan Lindersplein. De historische stadsmuur langs de voormalige stadsgracht is verlengd met een modern deel met nissen die ruimte bieden aan kunstwerken. De keramiekmuur stelt acht prachtige beelden tentoon, in opdracht gemaakt door lokale keramisten, Ghisleen Bakker en Pieter Arts. De beelden verwijzen naar de heilige Norbertus en naar Gennepse monumenten, waarmee de muur uitnodigt om het vestingstadje verder te verkennen. Een eerbetoon aan de rijke keramiekgeschiedenis van de omgeving.

Keramiekmuur Gennep