Raadslid aan het woord: Topscoorder

Naast de vele andere mooie sporten hebben wij de afgelopen periode kunnen genieten van het WK voetbal voor vrouwen (gezien de tijd heb ik vooral samenvattingen gekeken) en is ook voor de heren het voetbalseizoen sinds kort weer gestart. Hiermee is de tijd van de statistieken weer begonnen.

Als D66 Gennep bevinden wij ons als tweede partij van deze gemeente langs de zijlijn. Langs de zijlijn is het moeilijk om te scoren, maar gelukkig is dat ook niet ons doel. Politiek is namelijk geen voetbalwedstrijd en zou niet moeten draaien om het scoren. Helaas krijgt deze gedachte niet altijd steun. 

Desondanks geloof ik dat alle raadsleden met dezelfde goede bedoelingen in de raad zitten. Alleen zien we de manier waarop we dit ambt uitoefenen soms anders. Voor ons is het belangrijk om voortdurend contact met jou als inwoner te zoeken, je te informeren over wat er speelt in de raadszaal en vooral ook om te luisteren. Een mooi voorbeeld hiervan was de ontwikkeling bij de Groes. Het was prachtig om te zien hoe er vervolgens in de gemeenschap en in de raadszaal een flinke discussie over dit dossier ontstond. 

Zal de visie die wij als D66 Gennep hebben voor de Groes ook werkelijkheid worden? Wij zullen daarvoor strijden, maar dat is niet het enige doel. Uiteindelijk draait het erom dat de keuzes voor de Groes in het belang zijn van onze gemeenschap, zowel nu als in 2050, en dat jij als inwoner daarover kunt meepraten. 

Wij als D66 Gennep zullen dan ook geen topscoorder worden in het seizoen 2022-2026. Maar dat is niet erg, zolang jij als inwoner aan het einde van deze periode kunt zeggen dat je het gevoel had dat je de kans hebt gekregen om mee te praten over de koers. 

Arjen Mehlkop, D66 

a.mehlkop@gennep.nl