PMD-zakken: hoe zit het?

De PMD-afvalzakken worden om de week opgehaald op woensdag. Zet de zakken op zijn vroegst op de dinsdag vóór de inzameldag buiten klaar. Plaats ze bij voorkeur aan een van de kroonringen, die geplaatst zijn aan de lantaarnpalen.

Wat mag er allemaal in de PMD-zak?

PMD staat voor Plastic, Metaal en Drankpakken. Bijna alle verpakkingsmaterialen (zoals soepblikken, plastic verpakkingen, melkpakken en chipszakken) mogen bij het PMD. Materialen die niet in deze zak thuishoren, zijn bijvoorbeeld piepschuimdelen, (deodorant)spuitbussen, hard plastic en papieren verpakkingen. Uw PMD-afval biedt u aan in een doorzichtige zak. Zo kan de inhoud worden gecontroleerd. Wanneer er te veel ongewenste materialen in de zak zitten, wordt deze niet meegenomen. Merkt u dat uw PMD-zak is blijven hangen? Neem de zak dan terug naar binnen, haal eruit wat er niet in mag en bied de zak opnieuw aan.

Bied uw PMD-afval niet te vroeg aan

We zien steeds vaker dat PMD-zakken te vroeg aan de straat staan of hangen. Dit is vervuiling van het straatbeeld en trekt ongedierte aan. Daarnaast is er kans dat de zakken wegwaaien en riskeert u een boete van 100 euro. Bied uw PMD-zakken dus niet eerder aan dan de dinsdag vóór de inzameldag.