Ontmoet werknemers van de toekomst bij On Stage

Op donderdagmiddag 16 maart is de 5e editie van het Beroepenfeest Land van Cuijk Maasduinen On Stage. Zo’n 800 vmbo-leerlingen uit de regio oriënteren zich dan op een feestelijke manier op hun toekomst en ontmoeten beroepsbeoefenaren. Dit jaar vindt het Beroepenfeest plaats in Pica Mare in Gennep. Wilt u uw bedrijf meer bekendheid geven onder jongeren uit de regio? Meld u dan nu aan.

Het project Land van Cuijk Maasduinen On Stage start op school. Leerlingen maken opdrachten om zichzelf en hun interesses beter te leren kennen. Op de On Stage-website lezen ze meer over de aangemelde bedrijven. Vervolgens bereiden zij zich voor op het Beroepenfeest op 16 maart: een ontmoeting met een enorme verscheidenheid aan beroepsbeoefenaren. “Onze ervaring is dat deelnemers het erg leuk vinden om over hun vak te vertellen en met jongeren te sparren”, vertelt On Stage-projectleider Sandra Reuvers. “Als het klikt, worden contactgegevens uitgewisseld. Zo bouwen zowel de leerling als de beroepsbeoefenaar een handig netwerk op.”

Tijdens de Doe Dagen, op 28 en 30 maart, gaan de leerlingen bij de 2 beroepsbeoefenaren op werkbezoek. Ze lopen dan een dag mee op de werkplek, zodat ze kunnen ervaren wat het werk echt inhoudt. Over de invulling denkt de projectleiding graag mee.

Intussen hebben zich al 200 beroepsbeoefenaren aangemeld. Ook vanuit de gemeente doen er mensen mee, waaronder een receptionist, een personeelsfunctionaris en een wethouder. On Stage zoekt echter nog meer deelnemers. Alle beroepen zijn welkom, van kapper tot advocaat, van hondentrimmer tot ICT-er en van architect tot bloemist. Aanmelden kan op www.landvancuijkmaasduinenonstage.nl. Alle deelnemers krijgen een uitnodiging voor de informatiebijeenkomst op 7 februari. Wilt u meer informatie? Mail naar mail@landvancuijkmaasduinenonstage.nl of bel met Sandra Reuvers via 06-51723053.