Nodig een gratis energiecoach uit

Een duurzame woning begint bij energiebesparing. Goed voor het milieu én voor de portemonnee!

Minder gas en elektriciteit gebruiken is een prima voornemen. Maar hoe doe je dat in de praktijk? Een energiecoach kan jou mogelijk helpen met het maken van een plan van aanpak. Hij komt op uitnodiging bij jou thuis en bekijkt samen met jou hoe de energierekening verlaagd kan worden met eenvoudige middelen die niet of nauwelijks geld kosten. Ook wanneer je overweegt je woning te isoleren met grotere maatregelen kan een energiecoach met je meedenken. Denk daarbij aan isolatie van de spouwmuur, het dak of de kruipruimte, de plaatsing van zonnepanelen of hoogrendementsglas of installatie van een warmtepomp of zonneboiler. De energiecoach kan je ook informeren over subsidiemogelijkheden.

Een energiecoach is onafhankelijk en niet commercieel. Hij kan helpen maar hij verkoopt geen producten. Hij werkt ook niet voor een installatiebedrijf of adviesbureau.

Sinds kort kent de gemeente Gennep het Energieloket Gennep. Voor het energieloket zijn twintig energiecoaches actief. Dit zijn inwoners van de gemeente Gennep die hiervoor een speciale training hebben gevolgd.

Wanneer jij een energiecoach wilt uitnodigen voor een bezoek aan jouw huis dan kun je dat eenvoudig doen op de website www.energieloketgennep.nl. Hier vind je ook tips en informatie over besparing, isolatie en subsidiemogelijkheden.