Museum Het Petershuis tijdelijk gesloten

Na de succesvolle zomerexpositie rond leven en werk van beeldhouwer Peter Roovers is museum het Petershuis nu tijdelijk gesloten. Op 6 november gaat het museum weer open. En dan komt de bezoeker in een compleet opnieuw ingericht museum.

De herinrichting van het museum is namelijk de reden voor de tijdelijke sluiting. De presentatie van historische voorwerpen uit de oude en rijke geschiedenis van Gennep krijgt een geheel nieuwe jas. Door de nieuwe inrichting krijgt de bezoeker straks een nóg completer beeld over het verleden van de Niersstad en de omliggende dorpen. De vitrines en lades worden ingericht naar de nieuwe normen rond presentatie van cultureel historisch erfgoed. Ook worden interactieve elementen toegevoegd die de bezoekers achtergrondinformatie geven over de getoonde artefacten.

Archeoroute Limburg

Parallel aan de nieuwe presentatie van het Gennepse erfgoed loopt de 33 kilometer lange fietsroute langs archeologische speerpunten in en rond de gemeente Gennep. Deze route werd in augustus gepresenteerd en is te downloaden op de smartphone. In 14 clips langs de route wordt het verhaal van Gennep verteld en dit sluit straks helemaal aan op de nieuwe presentatie in het museum.

In het Petershuis zijn na 5 november een routekaart en informatieboekje te koop en kan de bezoeker zo nodig tegen een borg een powerbank lenen om de telefoon onderweg op te laden.

Christa Schumacher

Naast de vaste erfgoedpresentatie blijft het museum ook tijdelijke exposities presenteren. De Belgische Christa Schumacher is de eerste kunstenaar die in het vernieuwde museum vanaf 6 november haar op de natuur geïnspireerde werken toont. Haar bijzondere werk is een reden temeer om straks opnieuw museum het Petershuis te bezoeken.