Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Starterslening

Een eerste woning kopen is een spannend moment. Als starter oriënteert u zich op de woningmarkt en weegt u alle keuzes af. Heeft u een droomwoning gevonden, maar lukt het niet om de woning te financieren? Dan kan de gemeente u wellicht helpen met de Starterslening. Daarmee kunt u het verschil tussen de prijs van de woning en het bedrag dat u bij de bank kunt lenen overbruggen.

Wanneer komt u in aanmerking voor een Starterslening?

Om in aanmerking te komen voor een Starterslening bij de gemeente Gennep, moet u voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • U bent ouder dan 18 jaar en heeft bij het aanvragen van de lening de leeftijd van 40 jaar nog niet bereikt. Vraagt u de lening met een partner aan? Dan gaan we uit van de leeftijd van de jongste aanvrager.
  • Op het moment van aanvragen beschikt u over een (gezamenlijk) jaarinkomen dat niet hoger is dan € 45.000.
  • U heeft niet eerder een eigen woning in bezit gehad. Vraagt u de lening met een partner aan? Dan geldt deze voorwaarde voor beide aanvragers.
  • De koopwoning heeft een totale koopsom van maximaal € 245.000, exclusief bijkomende kosten.
  • De aanvrager van de Starterslening moet in de woning, waarvoor een lening wordt aangevraagd, gaan wonen.

Voldoet u aan alle voorwaarden? Vraag een toewijzingsbrief aan

Voor de aanvraag van een Starterslening heeft u een voorwaardelijke toewijzing nodig. Deze toewijzingsbrief verstrekt de gemeente Gennep. Om een toewijzing te kunnen verstrekken, heeft de gemeente enkele gegevens van u nodig. Vul hiervoor het aanvraagformulier onderaan deze pagina in en stuur deze digitaal op naar gemeente@gennep.nl.

Wat moet u doen na ontvangst van een toewijzingsbrief?

Nadat u van de gemeente Gennep een toewijzingsbrief heeft ontvangen, vraagt u online bij de Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) de Starterslening aan. 

Heeft u vragen?

Voor vragen over de Starterslening of de toewijzingsbrief kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de gemeente Gennep via 0485 49 41 41 of stuur een e-mail naar gemeente@gennep.nl.